Aplicație web, Dicţionar on-line de limbaj mimico-gestual

 • Client

  Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbajul Mimico Gestual

 • Proiect

  Creare aplicatie web

 • Tehnologii folosite

  HTML/HTML5, CSS/CSS3, JavaScript, jQuery, PHP, MySQL, Ajax

 • Website

  www.dlmg.ro

 • Despre client

  Echipa ANIALMG a câștigat proiectul „Acces la informații pentru persoanele surde” cu sprijinul Fundației Orange, în care beneficiarii sunt persoanele cu deficiențe de auz, în special elevii deficienți de auz, care doresc să-și dezvolte limbajul și să învețe cât mai multe cuvinte prin intermediul semnelor pentru a-și îmbogăți bagajul de cunoștințe. Astfel, unul dintre obiectivele proiectului a fost dezvoltarea dicționarului cu aproximativ 2000 de semne noi la care au lucrat specialiști în limbaj mimico-gestual, persoane cu deficiențe de auz, utilizatori nativi ai acestui limbaj.

  Despre proiect

  Dicţionarul on-line de limbaj mimico-gestual – www.dlmg.ro – s-a dorit a fi un instrument care să vină în ajutorul celor care doresc să înveţe limbajul semnelor, în special a cadrelor didactice care lucrează în învăţământul special şi a celor care doresc să devină interpreţi în limbajul mimico-gestual românesc.

  Putem spune că acesta este unul dintre proiectele noastre de suflet, DLMG.RO fiind primul și singurul dicţionar on-line de limbaj mimico-gestual din România.

  Vezi ce spune presa despre acest proiect in video-ul de mai jos:

   

  Design DLMG

  Aplicația DLMG a fost construită cu scopul de a facilita accesul la informații pentru persoanele cu deficiențe de auz, pentru a-i ajuta să învețe limbajul semnelor. Echipa UNY a realizat un design web intuitiv și foarte ușor de navigat, realizând dicționarul cu un design specific, fiecare video oferă posibilitatea de a alege viteza de rulare și anume Viteză 1 (normală) - Încet - Mai Încet, astfel ne asigurăm că oricine dorește să învețe limbajul semnelor are acum posibilitatea de a învăța acest limbaj în propriul său ritm.

  Responsive design

  Dicţionarul on-line de limbaj mimico-gestual – www.dlmg.ro – are și o versiune mobilă, cele peste 3300 de semne, expresii și dactileme cuprinse în dicționar fiind accesibile tuturor celor interesați de limbajul mimico-gestual românesc, având posibilitatea de a accesa dicționarul de pe orice dispozitiv, fie telefon, tabletă, laptop sau PC.


  Ne bucurăm să anunțăm realizarea primului dicționar online de limbaj mimico-gestual din România  Aplicația web realizată pentru ANIALMG cu sprijinul Fundației Orange ajută întreaga comunitate de persoane cu deficiențe de auz din România.


  Ai nevoie de o aplicație web? Te putem ajuta, chiar acum!

  “”