Cum creezi si configurezi contul de Google Analytics

by Ana Bukovszki

configurare google analytics

Google Analytics este un serviciu gratuit, care permite colectarea si analizarea datelor despre traficul de pe site. Aceste informatii pot contribui la succesul site-ului. Google Analytics permite observarea in timp real al activitatii vizitatorilor de pe site. Analizand si interpretand statisticile oferite de Google, marketerii care se ocupa de site pot imbunatati performantele site-ului.
Iata pasii care trebuie facuti pentru a crea si configura contul de Google Analytics:
1. Accesati Google analytics, pentru a folosi acest serviciu este necesar sa detii un cont de Google, daca inca nu ai unul atunci click “Creati un cont”, iar daca ai ai cont click pe “Conectati-va”.

 

GA1

 

2. Dupa ce ai intrat in cont, va trebui sa te inscri in Google Analytics

GA2

3. Completeaza toatele casutele libere, atat din partea de Site cat si partea de Aplicatie mobila

GA3

Dupa completarea casutelor libere, click pe „obtineti codul de urmarire”.

ga4

 

Acceptati termenii si conditiile

 

GA5

4. Se va afisa un cod care trebuie introdus in site, in fiecare pagina pe care doriti sa o analizati, acest cod se copiaza in headerul site-ului, daca credeti ca nu va descurcati rugati agentia care v-a realizat site-ul sa va copieze codul.

 

GA6

 

Dupa crearea contului si adaugarea codului de urmarie in site poti sa incepi sa exploatezi functionalitatile serviciului Google Analytics. Pentru a obtine date corecte pe care sa le poti analiza corect, ai grija sa nu introduci codul de 2 ori in aceeasi pagina.

Daca ai urmat pasii de mai sus si ai introdus codul de urmarire in site-ul tau, deja contul tau de Google Analitycs este activ insa, deocamdata nu poti vedea decat informatii despre vizitatori in timp real deoarece datele despre traficul tau vor fi vizibile abia in ziua urmatoare crearii contului de Google Analytics.

Daca ai nevoie de ajutor cu privire la introducerea codului de urmarire Google Analytics in site-ul tau, poti sa ne spui printr-un comentariu la acest articol unde anume te-ai blocat sau ne poti trimite un email la adresa contact@uny.ro echipa UNY Agentie Web Design te va ajuta cu placere.